Pritvor do 30 dana Pantoviću i Ljujiću zbog ubistva u restoranu „Krstac“
Viši sud u Bijelom Polju

Pritvor do 30 dana Pantoviću i Ljujiću zbog ubistva u restoranu „Krstac“

Sutkinja za istragu Višeg suda u Bijelom Polju Vanja Rakonjac, postupajući po naredbi za sprovođenje istrage VDT Milice Rmandić, odredila je pritvor do 30 dana Novljaninu Goranu Pantoviću (43) koji se tereti za ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja.

Kako je saopšteno za Pobjedu, pritvor do 30 dana određen je i Mojkovčaninu Velimiru Ljujiću koji je pomogao osumnjičenom Pantoviću da se udalji nakon izvršenog krivičnog djela.

Pantović se sumnjiči da je u nedjelju oko 14 časova ubio vlasnika restorana Krstac Zorana Ašanina (65) kada je iz pištolja u njega ispalio osam hitaca, nakon čega je pobjegao. Pritvor osumnjičenima je određen u prisustvu bjelopoljskih advokata Vidomira Boškovića i Vlada Čovića. U rješenju za određivanje pritvora Pantoviću navedeno je da postoji opasnost da će pobjeći, te da može uticati na svjedoke zbog težine krivičnog. Ljujiću je pritvor određen zbog mogućeg uticaja na svjedoke.

Inače, Pantović je prilikom saslušanja u tužilaštvu iskoristio pravo da ne iznosi odbranu.

Iz Uprave policije, nakon hapšenja Pantovića, saopšteno je da su službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje i Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac u koordinacijii sa Sektorom za borbu protiv kriminala u ponedjeljak oko 9,45 časova lišili slobode G. P. (43) iz Herceg Novog zbog sumnje da je u nedjelju izvršio teško ubistvo na štetu Z. A. (65).

- Nakon intenzivne potrage u kojoj su učestvovali i pripadnici granične policije i sprovedenih opsežnih operativnih aktivnosti, osumnjičeni je lociran i lišen slobode u jednom ugostiteljskom objektu u naselju Kovren – saopšteno je iz policije.

Kako nezvanično saznaje Pobjeda, ubrzo nakon što su zajedno ručali u Ašaninovom motelu „Krstac“, koji se nalazi na istoimenom prevoju , dok je Mojkovčanin još sjedio za stolom, Pantović mu je pucao u leđa i glavu.

Motiv ubistva je novčani dug.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.