Crna Gora se plasirala na UEFA eEURO
Šćepanović i Pavićević

Šćepanović i Pavićević uspješno završili drugi krug kvalifikacija

Crna Gora se plasirala na UEFA eEURO

Gejming reprezentacija Crne Gore drugu godinu zaredom igraće na završnom turniru UEFA Eeuro.

E-selekcija Saveza elektronskih sportova Crne Gore (SESCG) i Fudbalskog saveza Crne Gore, Vučeta Šćepanović (ArtiePG) i Rade Pavićević (_r_a_d_e_) osvojili su prvo mjesto u grupi D kvalifikacija za eEURO 2021.

Sa ukupno sedam pobjeda i remijem naći će se, 9. i 10. jula na Vembliju, u društvu 16 najboljih evropskih reprezentacija u igri Pro Evolution Soccer (PES). Žrijeb grupa na prvenstvu održaće se krajem maja, saopšteno je iz Saveza elektronskih sportova Crne Gore.

UEFA eEURO 2021 je najprestižnije eFootball PES 2021 takmičenje u Evropi, sa nagradnim fondom od 100 hiljada eura. Deset grupa od po pet ili šest reprezentacija takmičilo se dva kruga, tokom marta i aprila u kvalifikacijama za prvenstvo. Svaka borba dvije reprezentacije sastoji se od dva 1 na 1 duela. Pobjednici svake grupe se direktno plasiraju na turnir, dok će drugoplasirane države morati da idu na doigravanje.

Prvog mjeseca crnogorska reprezentacija izašla je kao pobjednik u sva četiri okršaja. Iako je to bio siguran znak da su blizu plasmana na prvenstvo, izvanredno pripremljeni za mečeve, Vučeta i Rade proučili su protivnike i u utakmicama drugog kruga dokazali da su najkvalitetnija ekipa u grupi, upisujući remi sa Austrijom (2:2). To je bio samo uvod u ubjedljive pobjede nad Kosovom (8:1) i Andorom (14:0). U posljednjem meču grupne faze viđena je velika borba u kojoj je naša selekcija savladala Sloveniju sa 3:2.

Kao prvi u grupi obezbijedili su direktan plasman na Evropsko prvenstvo gdje je prošle godine crnogorska reprezentacija osvojila deveto mjesto. Ove godine nadamo se da će Vučeta, kao „povratnik“ i Rade koji prvi put učestvuje na eEURO, otići i dalje od prošlogodišnjeg uspjeha i ostvariti trijumf.

Pavićević je samouvjeren – očekivali su pobjedu u D grupi.

„Očekivali smo prvo mjesto jer smo se veoma dobro pripremili, ali uopšte nije bilo lako.Sve su to jake reprezentacije ali smo uspjeli pa skoro dominantno da osvojimo prvo mjesto i plasiramo se direktno na Evropsko prvenstvo. Sigurno je da ćemo se do jula još bolje pripremiti a onda idemo korak po korak, zavisiće i od jačine protivnika u grupi iako tamo neće biti slabih reprezentacija. Za početak neka bude bolji plasman nego prošle godine a onda ko zna, možda i neko od prva tri mjesta“, ocijenio je Pavićević.

„Za sada top 3 izgleda jako daleko, ali nikad se ne zna, moze jedna mala Crna Gora iznenaditi mnogo veće zemlje“, rekao je Šćepanović.

Dvojac se  zahvalio Savez elektronskih sportova i predsjedniku Filip Šoću jer su kroz organizaciju mnogobrojnih turnira dali šansu gejmerima da se pokažu na evropskom i svjetskom nivou.

„Moramo zahvaliti i Danilu Vukotiću iz FSCG i naglasiti ozbiljnost njihovog pristupa prema gejmingu“, naveli su naši momci.

PES je video igra kojom se simuliraju fudbalske utakmice a UEFA je prepoznala potencijal gejminga i od prošle godine pokrenula sjajnu priču – eEURO ili Evropsko prvenstvo u PES-u za svih 55 svojih članica.

Vučeta Šćepanović je crnogorski prvak u PES-u a Pavićević je mjesto u reprezentaciji zaslužio pobjedom na završnom crnogorskom TOP8 turniru koji je održan u februaru, u organizaciji SESCG i FSCG a pod pokroviteljstvom UEFE.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.