Krivokapićeva premijerska plata nepunih 1.800 eura
Zdravko Krivokapić

Dostavio izvještaj Agenciji za sprječavanje korupcije

Krivokapićeva premijerska plata nepunih 1.800 eura

Premijer Zdravko Krivokapić prijavio da je da njegova prva premijerska plata iznosila nepunih 1.800 eura.

To se vidi iz redovnog godišnjeg izvještaja o prihodima i imovini koji je dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije.

Krivokapićeva Vlada izabrana je početkom decembra, a mjesec prije toga primio je jedinu poslaničku platu od 795 eura.

Kao profesor na Mašinskom fakultetu uglavnom je primao 1.423 eura mjesečno, a pored toga je sa državnog fakulteta prijavio da je od naučne djelatnosti i međunarodnih projekta imao dodatne prihode koji su se kretali od 211 do 1.995 eura.

U kartonu se navodi da je njegova supruga Jasminka Krivokapić prošle godine primala 336 eura, a ona je naslijedila kuću od 133 na placu od 1,601 metar kvadratni.

Premijer je vlasnik stana od 123 i kuće od 143 metra kvadrtna, od kojih je prvi dobio preko Univerziteta Crne Gore a drugi na poklon. Pored toga ima i više stotina metara kvadratnih zemljišta.

On od ranije ima dva autmobila “Ford Focus” iz 2005. i “Reno 4” iz 1991. godine, a supruga “Opel astru” iz 2016. godine. Sva tri automobila stečena su kupovinom.

Krivokapić je dao Agenciji saglasnost za uvid u bankarske račune.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.