Dvije osobe uhapšene zbog incidenta na Bogetićima
ilustracija

Dvije osobe uhapšene zbog incidenta na Bogetićima

Dvije osobe uhapšene su zbog napada na vojna lica kod Bogetića prije dva dana. G.N. (40) iz Nikšića uhapšen je zbog nasilničkog ponašanja i Ž.T. (28) zbog napada na policajca.

Nikšićka policija je 8. aprila kao i do sada sprovodila mjere Ministarstva zdravlja u cilju sprečavanja širenja virusa Covid 19 i poštovanja mjere zabrane izlaska i ulaska u Nikšić, koja je na snazi.

Policijski službenici su, kako je saopšteno iz policije, na kontrolnom punktu u mjestu Bogetići licima koja su se uputila ka izlazu iz grada,  kontrolisali potvrde izdate od strane poslodavca, kao i rješenja o radnom odnosu ili ugovor o radu, gdje je od strane lica koja nijesu ispunjavala propisane uslove i koja nijesu imala navedena dokumenta organizovana blokada magistralnog puta Nikšić – Podgorica.

Tom prilikom službeni autobus koji je prevozio pripadnike Vojske Crne Gore, koji su se vraćali sa radnog angažovanja iz Podgorice u Nikšić, zbog blokade pomenute saobraćajnice, zaustavio se u mjestu Bogetići.

"Nedugo zatim došlo je do incindenta u kojem su lakše povrijeđena dva pripadnika Vojske Crne Gore i jedan policijski službenik koji je pokušao spriječiti incindent, dok su dalji sukob spriječili policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić", kazali su iz UP.

U cilju rasvjetljavanja ovog događaja nikšićka policija je u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Nikšiću preduzela niz mjera i radnji.

"Policija je juče identifikovala lice G.N. (40) iz Nikšića i došla do sumnje da je ovo lice izvršilo krivično djelo nasilničko ponašanje zbog čega je lišen slobode i uz krivičnu prijavu biće sproveden tužiocu na dalju nadležnost.Identifikovano je još jedno lice koje je učestvovalo u ovom događaju Ž.T. (28) iz Nikšića i on je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti na štetu policijskog službenika", saopštila je Uprava policije.

Policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić su, kako se dodaje, video dokumentovali blokadu saobraćajnice u mjestu Bogetići koju su organizovala okupljena lica, a koja se dogodila 8. i 9. aprila, te i sve incidentne situacije registrovane navedenih dana.

"O događajima je obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću radi utvrđivanja da li u radnjama kako organizatora, tako i učesnika blokade, te i aktera incidenta ometanja kretanja službenog vozila u kojem su se nalazile štićene ličnosti, ima elemenata krivične ili prekršajne odgovornosti o čemu će javnost biti blagovremeno i objektivno informisana.

Takođe, policijski službenici preduzimaju mjere i radnje u cilju identifikacije i procesuiranja izvršilaca prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru i Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, gdje je već procesuiran veći broj lica koji su ometali policijske službenike u vršenju službenih poslova i nijesu postupali po njihovim naređenjima",kaže se u saopštenju.

Oficir Rajko Čanjak i vojni doktor Dragan Martinović napadnuti su, kako su prenijeli mediji, prije dva dana tokom protesta na Bogetićima, a osim njih, povrijeđen je i jedan službenik Uprave policije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.