Peticijom traže smjenu ministra Leposavića
Vladimir Leposavić

Peticijom traže smjenu ministra Leposavića

Sedam opozicionih političkih partija i jedna građanska organizacija uputile su danas poziv svim punoljetnim građanima Crne Gore da potpišu peticiju za smjenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, koja se nalazi na internet adresi gradjanskapeticija.me. Peticija će trajati sedam dana.

"Pozivamo Vas da izdvojite vrijeme i da se svojim potpisom priključite građanskom apelu za smjenu ministra Vladimira Leposavića.

Uzastopno negirajući genocid u Srebrenici, ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava u Vladi Crne Gore Vladimir Leposavić unizio je žrtve najvećeg ratnog zvjerstva u Evropi od Drugog svjetskog rata do danas, a jednako i reputaciju naše države u regionalnim i međunarodnim okvirima", navodi se na sajtu gradjanskapeticija.me.

Iz tog razloga, kako se dodaje, crnogorske građanske partije i organizacije insistiranje na Leposavićevoj smjeni nastavljaju i ovom peticijom, koja će biti predata predsjedniku Vlade Zdravku Krivokapiću.

"Peticijom, čije će potpisivanje trajati sedam dana, poslaćemo poruku da u odnosu na genocid u Srebrenici ne smije biti nikakve relativizacije, da je riječ o najsvirepijem ratnom zvjerstvu, a da građani Crne Gore osjećaju pijetet prema srebreničkim žrtvama. Nećemo preći preko odbijanja aktuelne vlasti i njenih ministara da priznaju šta se zaista dogodilo u Srebrenici, jer time nanose ozbiljnu štetu ugledu Crne Gore u regionalnoj, a kako smo vidjeli, i svjetskoj javnosti", saopšteno je.

Gradanskapeticija

Građansku peticiju podržali su Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Bošnjačka stranka, Socijaldemokratska partija, članice Albanske koalicije Jednoglasno (Demokratska partija, Demokratska unija Albanaca, Demokratski savez) i Građanska inicijativa "21. maj".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.