Zemljotres jačine 5,4 stepena pogodio Jadransko more južno od Splita
Ilustracija

Zemljotres jačine 5,4 stepena pogodio Jadransko more južno od Splita

Zemljotres jačine 5,4 stepena po Rihteru pogodio je Jadransko more, saopštio je Evromediteranski seizmološki centar (EMSC).

Potres se dogodio na dubini od 60 kilometara, na lokaciji 120 kilometara južno od Splita, javlja Anadolija. Zemljotres se osjetio i u Sarajevu.

Kako javljaju građani, potres se osjetio u Italiji i u nekim djelovima Hrvatske. Stanovnici Splita, Visa, Trogira i Hvara kažu da su osjetili zemljotres.

“U Trogiru se osjetilo, dugo je trajalo, ali je podrhtavanje bilo blago”, napisao je jedan stanovnik Trogira.

Seizmološka služba Hrvatske objavila je da su se osjetila dva potresa u Jadranu, u 14:47 magnitute 5,5 stepeni i u 14:53, nešto slabiji, od 4,1 po Rihteru.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.