Omerović i Dizdarević pušteni na slobodu
Foto: Kodex.me

Osumnjičeni za napad na Sadikovića

Omerović i Dizdarević pušteni na slobodu

Edin Dizdarević i Nermin Omerović osumnjičeni za napad na novinara Seada Sadikovića tokom patriotske auto -kolone u Bijelom Polju pušteni su večeras na slobodu.

Sudija za istragu Svetlana Načić odbila je predlog tužilaštva za određivanje pritvora dvojici Bjelopoljaca i donijeto rješenje da se puste odmah na slobodu. 

"Omerović i Dizdarević su pušteni iz pritvora s tim što im je određena mjera nadzora, zabrane napuštanja objekta stanovanja bez odobrenja suda kao i zabrana viđanja par preostalih svjedoka. Ovo iz razloga jer je i sam predlog za određivanje pritvora bio donijet iz razloga uticaja na još par nesaslušanih svjedoka iako je do sada saslušano sijaset svjedoka, uglavnom onih koji su uključeni u sam događaj", kazao je novinarima branilac Dizdarevića advokat Kemo Čindrak.

Istovremeno, ispred zgrade tužilaštva i suda oko 18 sati okupila se veća grupa građana koja je održala protest u znak podrške privedenima.

Okupljeni su nosili transparent "Svi smo mi Nero i Edo", crnogorske zastave, pjevali crnogorske pjesme.

 

 

Građani su se nakon poziva razlišli nešto prije 21 sat a zbog mjere zabrane kretanja nakon tog vremena.

1641037414333306377549251418455434068049812n

Foto: Kodex

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.