Medojević: DF neće glasati nijedan zakon, pa ni budžet, dok se ne usvoje tužilački zakoni
Nebojša Medojević

Medojević: DF neće glasati nijedan zakon, pa ni budžet, dok se ne usvoje tužilački zakoni

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta, Nebojša Medojević saopštio je danas na pres konferenciji da DF neće glasati nijedan zakon, pa ni budžet, dok se ne usvoje tužilački zakoni.

Komentarišući mišljenje Venecijanske komisije o tužilačkim zakonima, Medojević je kazao da ne priznaju to mišljenje, jer je "ono pogrešno".

"Ne postoji evropski standard u oblasti izbora i razrješenja tužioca. Venecijanska komisija je savjetodavno tijelo Savjeta Evrope koje je osnovano da daje mišljenja oko ustavnih pitanja. Naš Ustav je izbor tužioca prepustio zakonu. Ovo nije ustavna tema i Venecijanska komisija nije nadležna", kazao je on, dodajući da je Crna Gora Tužilaštvu dala četvrtu granu vlasti koja se ne kontroliše.

Medjević je istakao i da Vlada nije nestranačka.

"Ovo je vlada Građanskog pokreta URA i Demohrišćanske partije u osnivanju", rekao je Medojević, poručujući da se Crna Gora nalazi u vanrednom stanju.

Medojević je rekao da je potrebna ozbiljna rekonstrukcija vlade, kako bi se ispoštovala volja birača.

Medojević je upozorio da su ekonomski indikatori u Crnoj Gori dramatični, te da je ugrožena ekonomska sigurnost zemlje.

"Vlada nastavlja sa neoliberalnom politikom. Veoma sam zabrinut stanjem u državi kao neko ko je podržao novu Vladu. U januaru ove godine  budžetski deficit je bio 39 miliona eura, što znači da smo 30 odsto imali manje prihoda", kazao je on, dodajući da će budžetski deficit na kraju godine biti dvocifren.

Mišljenja je da je ekonomija u Crnoj Gori u slobodnom padu, čak do 20 odsto. On ističe da ova Vlada nema ideju kako da zaustavi negativne trendove. On je ponovio da je posljednje zaduženje Vlade od 750 miliona eura kriminalno,prenosi Pobjeda.

On ističe da je nezaposlenost u Crnoj Gori drastično porasla.

Govoreći o kompaniji TO Montenegro, ističe da je Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić najavio da će avioni poletjeti do aprila, ali kako ističe Medojević, to se neće desiti do juna.

Pandemija je, prema njegovim riječima, svima donijela probleme, međutim, ističe da su se najveći negativni efekti pandemije osjetili u Crnoj Gori. On je dodao da da je najveći  pad BDP je u Crnoj Gori.

Govoreći o turističkoj sezoni, Medojević smatra da su prognoze loše.

"Procjene su vrlo loše za turističku sezonu. Vlada nije napravila set mjera kako je to uradila Hrvatska. Ovdje nemamo nikakav stav o sezoni. Nema politike u spasavanju još jedne turističke sezone", istakao je Medojević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.