Knežević: Odbio sam ponudu Krivokapića da budem potpredsjednik Vlade Crne Gore
Milan Knežević

"O tome da odluči parlamentarna većina"

Knežević: Odbio sam ponudu Krivokapića da budem potpredsjednik Vlade Crne Gore

Lider Demokratskog fronta DF Milan Knežević kazao je da mu je premijer Zdravko Krivokapić na jučerašnjem sastanku u Vladi ponudio potpredsjedničko mjesto u Vladi, ali da je on to odbio.

"Tačno je da je Krivokapić rekao da je spreman da nam ponudi određena potpredsjednička mjesta, ja sam odbio da budem kandidat za tu funkciju... Ali to ne znači da ne vjerujem u sebe i svoje mogućnosti, već smatram da nije suština u personalnim rješenjima, već u uključivanju parlamentarne većine u izvršnu vlast na što eksplicitniji način kako bi riješili parlamentarnu krizu", rekao je Knežević.

On je rekao da je neophodno "osvježavanje" i rekonstrukcija Vlade.

I njegov kolega Andrija Mandić potvrdio je da je Krivokapić na jučerašnjem sastanku pominjao mogućnost da se prošire mjesta potpredsjednika u Vladi, ali da je on tu priču zaustavio konstatacijom da o tome treba da odlučuje parlamentarna većina.

"Skrenuo sam pažnju Krivokapiću da parlamentarna većina treba da raspravlja o mogućoj rekonstrukciji Vlade. Parlament odlučuje o tome ko čini Vladu i koliko traje. Otvorićemo takve razgovore. Vidimo da premijer nema nijednog poslanika u parlamentu, a od 41 poslanika zavisi ko je Vlada i ko je čini. Nismo krili da postoji parlamentarna kriza", rekao je Mandić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.