SNP: Napadni na novinari i medije jedan od razloga zašto je DPS izgubio vlast, Sadikoviću brz oporavak
Socijalistička narodna partija

SNP: Napadni na novinari i medije jedan od razloga zašto je DPS izgubio vlast, Sadikoviću brz oporavak

Socijalistička narodna partija (SNP) Crne Gore najoštrije je osudila napad na novinara Seada Sadikovića koji se desio sinoć tokom održavanja "patriotskog" skupa u Bijelom Polju. Istovremeno, pozvali su nadležne institucije da preduzmu sve potrebne mjere i radnje na pronalaženju i procesuiranju počinalaca ovog gnusnog djela.

"Ostaje nejasno da li su vinovnici ovog incidenta htjeli da utjeraju potrebnu dozu "patriotizma" Sadikoviću, pa su ga zato udarali crnogorskom zastavom, te da li su svjesni sramote koju su nanijeli sebi, svojim porodicama, Bijelom Polju i cijeloj Crnoj Gori. Možda će shvatiti svu niskost svog postupka onda kada ih prođe "patriotski" zanos", dodali su iz SNP-a. 

Pozvali su Demokratsku partiju socijalista i njene koalicione partnere da prestanu sa podsticanjem održavanja ovakvih skupova, koji su u funkciji podgrijavanja strasti u našoj zemlji i vršenja dodatnog pritiska na aktuelnu vlast.

Sigurni su kako poručuju da su napadi na novinare i medije jedan od razloga što je DPS izgubio vlast na izborima, te ovaj slučaj mora biti putokaz ka izgradnji društva zasnovanog na slobodi izražavanja. 

"Seadu Sadikoviću želimo brz oporavak, a njegovim napadačima preporučujemo da pročitaju šta je Marko Miljanov pisao o čojstvu i junaštvu jer je očigledno da su ove osnovne životne lekcije propustili", zaključili su iz SNP-a.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.