DPS Nikšić: Sanitarna inspekcija da reaguje na skandal iz nikšičke bolnice
Demokratska partija socijalista, Nikšić

DPS Nikšić: Sanitarna inspekcija da reaguje na skandal iz nikšičke bolnice

Povodom skandaloznih događaja koji su se desili JZU Opštoj bolnici Nikšić, kojima je ugroženo zdravlje građana i medicinskog osoblja, kada je dr Pero Mitrović napustio samoizolaciju prije roka a Marko Kovačevič, nosilac liste „Za budućnost Nikšića“ slikao selfije po bolnici, tražimo da nadležna zdravstveno-sanitarna inspekcija dostavi pisanu odluku kojom se dr Mitroviću, skraćuje rok samoizolacije i dozvoljava rad nešto više od nedjelju dana nakon konstatovanja infekcije korovavirusom, kao i ime odgovornih koji su dozvolili da Kovačević svoj PR pravi po bolničkim sobama, saopštili su iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista.

Podsjetili su da je dr Mitrović napustio obaveznu samoizolaciju, prije isteka roka, i pored toga što mu je desetak dana prije toga konstatovano prisustvo koronavirusa, da je došao u nikšićku bolnicu i na taj način doveo u epidemiološki rizik svoje kolege i pacijente.

"Tom prilikom je napisao izvještaj o povredama  Luke Trebješanina, aktiviste DF i rođaka Andrije Mandića, koji je navodno napadnut na ulici u Nikšiću", navodi se u saopštenju DPS-a..

Poručuju da je Marko Kovačevića, nosilac liste „Za budućnost Nikšića“, u želji da profitira od ovog događaja, ušao u bolesničku sobu Luke Trebješenina, i slikao selfije sa njim, da bi ih posle koristio radi svoje političke promocije.

"Ko je dozvolio privatnom licu, da krši sve epidemiološke mjere, da ulazi u bolnicu koja radi u kovid režimu, da bi slao selfije na društvenim mrežama, pitanje je za sanitarno – zdravstvenu inspekciju", naglašavaju iz DPS-a.

Poručuju da ova dva događaja predstavljaju "sramota za uglednu zdravstvenu instituciju kakva je bila Opšta bolnica Nikšić".

"Žalosno je, da dok se pacijenti u ovoj ustanovi bore za vazduh, a zdravstveni sistem Crne Gore na ivici je pucanja, neki neodgovorni ljudi, na čelu sa Markom Mitrovićem direktorom ove bolnice, poigravaju se sa životima pacijenata, i učestvuju u političkim igrama na štetu javnog zdravlja građana", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.