Crno na bijelo: Daćemo sportu u Nikšiću veći značaj, jer mu se DPS nikada nije valjano odužio
Darko Đerić

Crno na bijelo: Daćemo sportu u Nikšiću veći značaj, jer mu se DPS nikada nije valjano odužio

"Nikšić je uvijek bio grad sporta i vrhunskih sportista koji su glas našega grada, ali i glas Crne Gore ponijeli svuda po svijetu. Nikšić se sportu nikada nije valjano odužio”, saopštio je kandidat za odbornika sa liste Crno na bijelo – Može Nikšić Darko Đerić.

Kako je kazao, prvo što će ta koalicija uraditi nakon što poslije 14. marta bude participirala u lokalnoj vlasti, jeste nanovo aktiviranje gradskog FK Čelik i investiranje preko 200 000 eura godišnje iz budžeta tom klubu.

"Uz jaku Sutjesku – nanovo ćemo stvoriti jak Čelik, klubove po kojima će se Nikšić i Crna Gora valjano prepoznavati”, navodi Đerić.

Prema njegovim riječima, sa jednakom pažnjom posvetiće se i manje popularnim sportovima.

"Obezbijedićemo pomoć u finansiranju nekomercijalnih sportskih disciplina kao što su džudo, rvanje, atletika, vaterpolo, boks, plivanje, šah i slično. Važan segment u našem program vezanom za sport predstavlja i popularizacija školskog sporta. U tom pogledu organizovaćemo školske lige u svim sportovima, a sve u cilju povećavanja svijesti djece o zdravim stilovima života”.

Đerić napominje da je, da bi se sport i sportske discipline razvijali, potrebna i odgovarajuća sportska infrastruktura.

"U tom smislu izgradićemo stadion malih sportova, dok ćemo rekonstruisati postojeća i izgraditi nova sportska igrališta. Izgradićemo i minimum dvije balon sale koje će biti besplatno na raspolaganju lokalnim sportskim društvima", navodi on.

Kandidat za odbornika sa liste Crno na bijelo u Nikšiću ističe da će se ta opština, dok bude trajao mandat te koalcije, u cilju popularizacije sporta, truditi da finansijski i logistički pomogne razne turnire i sajmove sportskih aktivnosti.

"Kada je riječ o finansijskom dijelu, Opština Nikšić će pomagati svim sportskim kolektivima na jednak i transparentan način, uz poseban osvrt na mlađe kategorije. Sport je važan u razvijanju i njegovanju našeg dobrog duha Nikšića. Jer Može Nikšić – Crno na bijelo”, zaključio je Đerić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.