Intenzivna bilateralna i saveznička saradnja Grčke i Crne Gore
Sa sastanka

Injac-Partsos

Intenzivna bilateralna i saveznička saradnja Grčke i Crne Gore

Ministarka odbrane, prof. dr Olivera Injac, primila je danas ambasadora Republike Grčke u Crnoj Gori Panajotisa Partsosa.

Injac je izrazila zadovoljstvo povodom intenzivne savezničke saradnje u okviru NATO alijanse, naglašavajući da će Crna Gora nastaviti da promoviše evroatlantske vrijednosti, uz zahvalnost na podršci koju je Grčka pružala Crnoj Gori u veoma zahtjevnom prilagođavanju svog odbrambenog sektora tokom procesa pristupanja NATO.

Injac je posebno naglasila značaj učešća grčih vojnih vazduhoplova u sprovođenju zaštite crnogorskog vazdušnog prostora putem Air policinga kao i školovanje budućih oficira VCG na grčkim vojnim akademijama. Takođe, istakla je značaj kontinuirane grčke podrške evropskoj integraciji naše države.

Uz zadovoljstvo što se tokom ove godine obilježava stogodišnjica diplomatskih odnosa Crne Gore i R. Grčke, ambasador Partsos je naglasio tradicionalno prijateljstvo dvije zemlje, koje dijele zajedničku viziju stabilnosti i prosperiteta u regionu Balkana, Mediterana i u cijeloj Evropi. Ambasador je pohvalio sadržajnu i dinamičnu saradnju u oblasti odbrane, uz uvjerenje da će ona biti intenzivirana u narednom periodu realizacijom bilateralnih i savezničkih aktivnosti.

Sagovornici su tokom susreta razmijenili mišljenja o aktuelnoj političko-bezbjednosnoj situaciji u regionu, pitanjima bilateralne saradnje, kao i saradnje u okviru NATO, konstatujući neophodnost još bližeg povezivanja i zajedničkog djelovanja, imajući u vidu kompleksnost savremenih bezbjednosnih izazova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.