Raspisan oglas za izbor predsjednika Vrhovnog suda

Raspisan oglas za izbor predsjednika Vrhovnog suda

Sudski savjet raspisao je oglas za izbor predsjednika Vrhovnog suda.

Rok za prijavu kandidata je 15 dana od dana objavljivanja javnog oglasa u Službenom listu Crne Gore i dnevnom listu Pobjeda.

Kandidat mora da ispunjava uslove predviđene Zakonom o Sudskom savjetu i sudijama.

“Uz prijavu na oglas, kandidat dostavlja dokumenta propisana članom 46 Zakona o Sudskom savjetu i sudijama, u originalu ili ovjerenoj kopiji. Prijava na javni oglas podnosi se na obrascu koji je dostupan svim kandidatima u prostorijama svih sudova, kancelariji Sudskog savjeta i na web stranici Sudskog savjeta www.sudovi.me”, piše u oglasu.

Navodi se da će Sudski savjet odbaciti neblagovremene i nepotpune prijave.

Sudski savjet ranije je imenovao sudiju Vrhovnog suda Stanku Vučinić za vršioca dužnosti predsjednika tog suda, a ona će tu funkciju obavljati do izbora novog predsjednika.

Bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica je krajem decembra podnijela ostavku, a zvanično je razriješena 31. decembra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.