Đukanović će djelovati u pravcu realizacije dogovora
Milo Đukanović

Reagovanje iz kabineta Predsjednika na intervju Lekića

Đukanović će djelovati u pravcu realizacije dogovora

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović će, shodno svojim Ustavnim nadležnostima, djelovati u pravcu realizacije dogovora sa predstavnicima Vlade, koji se odnosio na opoziv ambasadora, navela je u reagovanju savjetnica za vanjsku politiku predsjednika Tamara Brajović.

 

"Nije uobičajeno da se traži mišljenje nadležnog skupštinskog Odbora za redovne opozive. Odnosno onda kada je kao razlog za opoziv navođeno istek mandata ili sticanje zakonom utvrđenih uslova za starosnu penziju", pojasnila je Brajović.

Dodaje da je od 30 godina koje je pominjao Lekić, Crna Gora nešto više od 14 i po godina postavlja i opoziva ambasadore.

"Od tih 14 i po godina, Đukanović je dvije i po godine predsjednik Crne Gore. Za to vrijeme svaki opoziv je bio iz prethodno navedenih razloga", kazala je Brajović.

Naglašava da poštujući Ustav i uvažavajući Skupštinu kao dio kohabitacione vlasti, Đukanović je u ovom slučaju, kada je predlog za opoziv motivisan izborom nove Vlade, zatražio mišljenje o predlogu opoziva od nadležnog skupštinskog Odbora.

Dodatno, kako je pojasnila Brajović radi preciznosti - mišljenja nadležnog Odbora u postupku postavljena ili opoziva ambasadora, pribavlja predsjednik države, a ne predsjednik Vlade.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.