Damjanović: Izbor Vladimira Božovića na čelo UCG-a poraz Crne Gore
Aleksandar Damjanović, Foto: CKM

Damjanović: Izbor Vladimira Božovića na čelo UCG-a poraz Crne Gore

Izbor predsjednika Matice srpske Vladimira Božovića na čelo Univerziteta Crne Gore se jedino može okarakterisati kao veliki poraz Crne Gore i pobjeda velikosrpskog nacionalizma, saopštio je Aleksandar Damjanović predsjednik Crnogorske kulturne mreže.

Damjanović ističe da je ovaj potez Upravnog odbora UCG urađen po naredbi rektora Cetinjske bogoslovije Gojka Perovića i da je to samo jedan u nizu koraka ka rušenja građanske Crne Gore.

"Božović je svojim dosadašnjim  djelovanjem pokazao da je njegova osnovna misija da Crne Gora postane srpska država i da se uredjuje po pravilima ‘’ srpskog sveta’’, ističe Damjanović.

Poručuje da je za rubriku vjerovali ili ne podatak da se na čelu najznačajnije obrazovne ustanove u jednoj državi  imenuje pa makar i kao v.d čovjek koji ne priznaje zastavu, grb, himnu i suverenost države koja ga imenuje.

Dodaje da svi koji žive u Crnoj Gori znaju da je akademska zajednica naročito univerzitetski profesori od Crne Gore dobila sve: stanove, kredite, visoke zarade, a za uzvrat su joj kako Damjanović poručuje dali ništa.

"Lično ne žalim ni smijenjenog rektora Danila Nikolića jer univerzitet za vrijeme njegovog mandata nije davao neki značajniji doprinos državi čak su pojedini profesori sa Pravnog fakulteta stali na stranu Srpske pravoslavne crkve u sporu oko imovine koju je otela od Crne Gore", naglašava Damjanović dodajući da je velika šteta za UCG bila smjena Radmile Vojvodić koja je bila krenula da  organizuje univerzitet da radi u interesu Crne Gore, "ali je zbog sujete dijela članova bivše Vlade nezakonito smijenjena što su i sudski organi potvrdili".

"Svima nama  koji se zalažemo za građanski koncept Crne Gore preostaje  da se molimo Bogu da ova politička pošast koja je zadesila našu državu neće dugo trajati", zaključio je Damjanović.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.