Donacija Njemačke doprinos bezbjednosti crnogorske granice: 756 220 eura za patrolni čamac i drugu savremenu opremu
Veber i Sekulović

Donacija Njemačke doprinos bezbjednosti crnogorske granice: 756 220 eura za patrolni čamac i drugu savremenu opremu

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović potpisao je danas sa ambasadorom SR Njemačke Robertom Veberom Protokol o zvaničnoj predaji donacije patrolnog čamca i druge savremene opreme koju će koristiti Sektor granične policije Crne Gore.

„Ovo je samo jedna u nizu značajnih donacija koje je SR Njemačka uputila Crnoj Gori. Donacija će imati svoju punu funkcionalnost, kada je u pitanju naš primarni interes - borba protiv prekograničnog i organizovanog kriminala, trgovine ljudima i narkoticima, ilegalnih migracija“, saopštio je ministar Sekulović povodom primopredaje, iskazujući zahvalnost SR Njemačkoj.

Et4tAFFXcAQmQjF

Za Crnu Goru je ova donacija značajna i u kontekstu pregovaračkih poglavlja 23 i 24, koja predstavljaju okosnicu cjelokupnog pregovaračkog procesa. Efikasno funkcionisanje i rezultati u ovim oblastima, nužni su za ostvarenje najvažnijeg spoljnopolitičkog cilja Crne Gore - članstva u EU.

Tehnološki napredak ima dosta koristi za građane, ali često ide na ruku i kriminalnim grupama, te će ova savremena, sofisticirana oprema pomoći graničnoj policiji da ostvaruje dobre rezultate i spriječiti da kriminalci u tehnološkom smislu budu ispred državnih organa, kazao je ministar. Dodao je da je ovo još jedna potvrda da Crna Gora može računati na SR Njemačku kao pouzdanog i iskrenog partnera.

„Ovom prilikom iskazujem punu podršku organima za sprovođenje zakona da budu istrajni, kako bi zajednički obezbijedili efikasno rješavanje izazova u oblastima suzbijanja prekograničnog i organizovanog kriminala, pranja novca, trgovine ljudima, upravljanja ilegalnim migracijama“, poručio je ministar Sekulović.

Et4tAVbXcAMnvXN

Ambasador Veber je iskazao zadovoljstvo kvalitetnom, kontinuiranom saradnjom policija dvije zemlje i kazao da je SR Njemačka spremna da i u narednom periodu podržava Crnu Goru kao buduću članicu Evropske unije.

Pored podrške koju pružamo u pogledu opreme, koja značajno poboljšava efikasnost rada, takođe sarađujemo i na drugim poljima, kazao je ambasador. Ulaganjem u graničnu policiju poboljšava se njena efikasnost i operativnost, a takođe, na ovaj način, Crna Gora daje doprinos čuvanju spoljnih granica Evropske unije.

Ukupna vrijednost opreme koja je danas donirana je 756 220 eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.