Šćepanović i Pavićević igraće na Vembliju
Šćepanović i Pavićević

Održan završni turnir u kvalifikacijama za EEURO2021

Šćepanović i Pavićević igraće na Vembliju

Crnogorska reprezentacija u PES-u, koju čine Rade Pavićević i Vučeta Šćepanović učestvovaće na završnom takmičenju eEURO2021 za titulu evropskog prvaka u PES-u, koji će se na ljeto održati na Vembliju, između mečeva polufinala i finala Evropskog prvenstva u fudbalu.

Mjesto u reprezentaciji Pavićević je osvojio juče, pobjedom na završnom turniru TOP 8 PES igrača iz Crne Gore u kvalifikacijama za eEURO2021, i tako se pridružio zvaničnom pravku Crne Gore u PES-u Vučeti Šćepanoviću.

Na završnom crnogorskom TOP8 turniru koji je juče održan u organizaciji Saveza elektronskih sportova Crne Gore (SESCG) i Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) a pod pokroviteljstvom Uefe, nadmetali su se najbolji igrači iz Crne Gore - Samir Ramović, Nikola Malović, Rade Pavićević, Ivan Ražnatović, Drago Mandić, Bojan Tatar, Filip Šoć i Demir Ramović.

PES (Pro Evolution Soccer) je video igra kojom se simuliraju fudbalske utakmice a Uefa je prepoznala potencijal gejminga i od prošle godine pokrenula sjajnu priču – eEURO ili Evropsko prvenstvo u PES-u za svih 55 svojih članica.

Dvojac Šćepanović – Pavićević takmičiće se među 16 najboljih reprezentacija koje će se na Vembliju boriti za titulu prvaka Evrope u PES-u. Žrijeb kvalifikacionih grupa za eEURO2021 održaće se u ponedjeljak, 8. februara u 20 časova uz direktan prenos na sajtu Uefe.

Šćepanović ima iskustva sa završnim turnirom eEURO, jer je prošle godine sa Demirom Ramovićem crnogorskoj reprezentaciji donio deveto mjesto na evropskom prvenstvu u PES-u čiji je nagradni fond iznosio 100 hiljada eura.

Mečeve kvalifikacionog turnira TOP 8 Crne Gore, kao i same kvalifikacije za eEURO ljubitelji gejminga imali su priliku da prate uživo na youtube i twitch kanalu SESCG, uz odlične komentatore Đorđa Rudovića, Vučetu Šćepanovića i Marka Vuletića.

Završnici Top 8 prethodila su dva online kvalifikaciona turnira sa prijavljenih oko 40 igrača iz Crne Gore. Po četiri najbolja igrača sa ovih turnira prošla su u TOP 8 fazu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.