Odbačena krivična prijava protiv Brana Mićunovića
Privođenje Brana Mićunovića predstavljeno kao spektakularno, Foto: Pobjeda

Privedeni na Badnji dan

Odbačena krivična prijava protiv Brana Mićunovića

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru odbacilo je krivičnu prijavu protiv Nikšićanina Branislava Brana Mićunovića, zvanično je potvrđeno Danu.

Zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, odgovaraće samo njegov pratilac, piše ovaj list.

Mićunović i Sava Vujović (57) pušteni su da se brane sa slobode nakon saslušanja u Osnovnom tužilaštvu u Kotoru 9. januara.

Oni su privedeni na Badnji dan, zajedno sa Srđanom Mićunovićem, kada su i saslušani u prostorijama Centra bezbjednosti Budva zbog dva pištolja koji su pronađena kod njih. Nakon saslušanja im je određeno zadržavanje do 72 sata.

Opet su saslušani 7. januara, nakon čega su vraćeni u prostorije za zadržavanje, a potom pušteni na slobodu.

Iako je hapšenje Mićunovića predstavljeno spektakularno u javnosti, i ovaj put, kao i prije više od decenije, epilog je bila oslobađajuća odluka.

"Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru podnijelo je Osnovnom sudu u Kotoru optužni predlog protiv M.S. iz Nikšića zbog izvršenja krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja, dok je krivična prijava protiv M.B. i B.C. iz Nikšića zbog istog krivičnog djela odbačena. Tužilaštvo je tokom izviđaja prikupilo potrebne dokaze, uključujući i odgovarajuća vještačenja, nakon čije analize je donijelo naprijed navedene odluke", kazala je za Dan državni tužilac Ana Marinović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.