Crna Gora ostaje dosljedna svom strateškom vanjskopolitičkom cilju
Bečić - Hovakimian

Bečić - Hovakimian

Crna Gora ostaje dosljedna svom strateškom vanjskopolitičkom cilju

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa ambasadorom Republike Jermenije, Ašotom Hovakimianom.

Uz zahvalnost na lijepim željama ambasadora, Bečić je istakao zadovoljstvo dobrim odnosima dvije prijateljske zemlje i naglasio spremnost za dalje unapređenje bilateralnih odnosa intenziviranjem političkog dijaloga na najvišem nivou.        

Tokom razgovora,  Bečić se osvrnuo na bogato diplomatsko iskustvo ambasadora i  izrazio očekivanje da će zajednički doprinijeti uspostavljanju parlamentarne diplomatije.     

Govoreći o aktuelnim političkim prilikama u Crnoj Gori, Bečić je naveo da je opredijeljenost nove parlamentarne većine usmjerena ka evropskom sistemu vrijednosti, uz ocjenu da Crna Gora ostaje dosljedna svom strateškom vanjskopolitičkom cilju.

Ambasador Hovakimian je upoznao predsjednika Skupštine sa aktuelnim političkim dešavanjima u Jermeniji i konflikta oko Nagornog Karabaha, izrazivši nadu da će se konačno rješavanje konflikta naći u formatu kopredsedavajućih Minske grupe OEBS-a.

On je iskazao uvjerenje u dalji prosperitet i stabilnost Crne Gore i iznio očekivanje da će dvije zemlje nastaviti da grade dobre odnose u okviru zajedničkih multilateralnih mehanizama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.