Bajden emotivan na oproštajnom govoru u Delaveru, krenuo u Vašington
Džozef Bajden na oproštajnom govoru u svojoj rodnoj državi, Foto: AFP

Bajden emotivan na oproštajnom govoru u Delaveru, krenuo u Vašington

U emotivnim oproštajnim izjavama pred odlazak iz države Delaver za Vašington na svoju inauguraciju izabrani predsjednik SAD Džo Bajden je obećao da će "uvjek biti ponosan sin države Delaver".

U govoru u Centru Nacionalne garde u Delaveru, koji nosi ime njegovog pokojnog sina Boa, Bajden je gutao knedle dok je govorio okupljenima "kada umrem imaću Delaver napisan na mom srcu“.

"Jako je lično to što naše sljedeće putovanje u Vašington počinje ovde – na mjestu koje definiše najbolje ono što mi jesmo kao Amerikanci“, rekao je Bajden pred oko 100 okupljenih ljudi, uključujući brojne izabrane zvaničnike Delavera i članove njegove porodice.

On danas avionom odlazi iz Vilmingtona u Delaveru za Vašington, i prisustvovaće komemoraciji za umrle od kovida-19 u Memorijalnom centru Linkoln.

Bajden će provesti noć u Bler hausu, zvaničnoj rezidenciji gostiju američkih predsjednika koja se nalazi naspram Bijele kuće, prije nego što pređe u Bijelu kuću sutra posle polaganja zakletve za 46. predsjednika SAD.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.