Nelegalnim zapošljavanjem oštetio budžet za 88.573 eura
Ilustracija

Zlouptreba položaja u privrednom poslovanju

Nelegalnim zapošljavanjem oštetio budžet za 88.573 eura

Policija u Podgorici podnijela je krivičnu prijavu protiv firme "Arming inženjering“ I njenog izvršnog direktora, Slovenca B.K . (33), zbog sumnje da je oštetio državu za 88.573 eura zloupotrebom položaja u privrednom poslovanju.

Pripadnici Centra bezbjednosti Podgorici i Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su podnijeli državnom tužiocu Osnovnog državnog tužilaštavu krivičnu prijavu protiv pravnog lica "Arming inženjering“ d.o.o  i  izvršnog direktora B.K. (33) državljanina Republike Slovenije zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.  

"Aktivnostima na suzbijanju „sive ekonomije“ policija je izvršila provjere privrednog poslovanja „Arming inženjering“ d.o.o kada su prikupljene materijalne činjenice da je B.K. u svojstvu izvršnog direktora ovog preduzeća u periodu od 2015 – 2019. godine, prilikom zapošljavanja stranih državljana, suprotno Zakonu o strancima, prikazivao lažne činjenice nadležnom državnom organu i na taj način za sebe i preduzeće  protivpravno pribavio imovinsku korist na štetu budžeta Crne Gore u iznosu od 88.573 eura", saopšteno je iz UP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.