Radulović-Zelioli: Italija posvećena evropskom putu Crne Gore

Radulović-Zelioli: Italija posvećena evropskom putu Crne Gore

Crna Gora i Italija su bliski susjedi i saveznici, ocijenjeno je na današnjem sastanku ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića sa ambasadorom Republike Italije u Crnoj Gori Lukom Zeliolijem.

Radulović je zahvalio sagovorniku na ukazanoj pomoći Italije Crnoj Gori u vidu medicinske opreme, u periodu kada se ova zemlja suočavala sa velikom zdravstvenom krizom, što dodatno potvrđuje prijateljske odnose naših zemalja.

Šef crnogorske diplomatije istakao da dvije države održavaju visok stepen političkog dijaloga, koji je dodatno unaprijeđen sadržajnom saradnjom u oblastima poput ekonomije i odbrane. On je, takođe, akcentovao da će ključni cilj vanjske politike ostati isti - finalizovanje procesa evropske integracije Crne Gore. Ministar Radulović je istakao i značaj daljeg energetskog povezivanja Crne Gore i Italije - kaže se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova.

Ambasador Zelioli je čestitao šefu diplomatije na novoj funkciji, saglasivši se sa ocjenama bilateralne saradnje koju karakteriše kvalitet i dugotrajnost.

On je posebno istakao posvećenost Italije našem evropskom putu, čime ova država ujedno i promoviše ideju jedinstvene Evrope u kojoj Crna Gora i ostale zemlje regiona zauzimaju važno mjesto.

"Sagovornici su razgovarali i o organizaciji posjete ministra vanjskih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije Luiđija di Maja Crnoj Gori u periodu koji slijedi. Na sastanku je bilo i riječi o nacionalnim planovima dvije države u pogledu vakcinacije stanovništva protiv COVID-19, te su, u tom smislu, razmotrene mogućnosti kupovine određene količine doza za Crnu Goru od Vlade Republike Italije.", zaključuju iz MVPa.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.