Demokrate Vešoviću: Prošlo je vrijeme kada je Splendid bio jači od države
Demokrate Crne Gore

Demokrate Vešoviću: Prošlo je vrijeme kada je Splendid bio jači od države

Demokratska Crna Gora reagovala je na današnje saopštenje Časlava Vešovića predsjednika odbora DPS-a Glavnog grada u kojem je on poručio da će "Bogdanović i družina će morati zakone da izglasaju u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom".

Podsjetimo ranije danas, Vešović je poručio da nova vladajuća većina ima suštinsku ali ne i zakonitu većinu u Parlamentu.

"Časlav Vešović govori o pravu, a da je bar jednom pročitao Zakon o upravnom postupku znao bi: ako nadležni organ (u ovom slučaju DIK) ne riješi prethodno pitanje, rješava ga organ koji vodi postupak (u ovom slučaju Skupština)", navodi se u reagovanju Demokrata.

Dodaju da je poznato da, ma koliko da priča o tome, ni S od Skupštine ustvari ne zanima Vešovića, sve dok ga tišti i opterećuje S od Splendida.

"Nalog koji mu je upravo odatle došao nije ispunio, pa nije uspio ni udar na državu. Iznevjerio je dakle, očekivanja Splendida i to će morati da im saopšti, pa otuda i izvire nervoza iz svakog slova njegovog obraćanja", pojašnjavaju Demokrate.

Dodaju da je Splendid zapravo pravi razlog Vešovićeve drame, a ne, nikako, Poslovnik Skupštine.

"Jer da je Vešović opsjednut Poslovnikom kao što se trudi da izgleda da jeste, znao bi da je Poslovnik Skupštine  predvidio mogućnost učešća u radu i glasanja izvan plenuma uz pomoć bezbjedne informaciono-komunikacione tehnologije,  a da takvu mogućnost nije davao u vremenu kada je  prethodna većina "učestvovala u radu" iz kabineta i hodnika u Parlamentu, dok je u plenarnoj sali bilo prisutno 20 poslanika", naglasili su iz Demokrata.

Poručuju da Vešović možda želi novim Poslovnikom da pravda situaciju u kojoj je glasala prethodna parlamentarna većina, a sada manjina.

"Želje su jedno, mogućnosti drugo, nonsens nešto sasvim treće. Vešović je, sa svojom družinom, najbolji u trećem. Očito je da nervoza dvostruke gubitnike gura u nonsens, prema kojem kvorum može da tvori 20 prisutnih poslanika, ali ne može 41", izričiti su iz Demokrata.

Poručuju da o tome ko izdaje naloge Ustavnom sudu, može se informisati kod pojedinih ministara iz prethodnog saziva Vlade.

"Ko je, recimo, predlagao, da se ne kaže nalagao, da se ne prihvati inicijativa da se iz Zakona o radu i Zakona o zaradama u javnom sektoru izbrišu članovi koji predviđaju uvećanje zarada na osnovu minulog rada i tome slično. Vidjeće da su jedini koji su pokušavali uticati na Ustavni sud - kadrovi DPS-a", kazali su u saopštenju i dodali da čim su izgubili vlast, pokazali su koliko im je sve vrijeme bilo stalo do državnosti.

"DPS više ne pominje državu, sad samo gleda kako da je blokira. Međutim, svaki takav pokušaj država rješava za 15 minuta. Zapravo, Vešovića i boli to što država mirno, demokratski, ustavno i zakonito odbija opstrukciju i blokadu skovanu u Splendidu. Gospodine Vešoviću, prošlo je vrijeme u kojem je Splendid bio jači od Parlamenta i države", zaključuje se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.