CEDIS: Dio sjevera bio bez struje, ekipe i dalje na terenu (FOTO)
Foto: CEDIS

CEDIS: Dio sjevera bio bez struje, ekipe i dalje na terenu (FOTO)

Ekipe Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) uspjele su da stabilizuju napajanje strujom u gotovo svim sjevernim opštinama, kazali su iz te kompanije, navodeći da još ima posla u ruralnom području.

Iz CEDIS-a je saopšteno da je, zbog jakog nevremena koje je danas zahvatilo cijelu Crnu Goru, sjeverni dio države dijelom bio bez struje.

Trenutno su dio Kolašina i dio Berana bez električne energije.

Kako su naveli, vlažni snijeg koji je posebno problematičan za mrežu, jer stvara dodatni teret na provodnicima i kida ih, padao je danas u cijeloj sjevernoj regiji.

„Ekipe su na terenu od jutros i uspjele su da stabilizuju napajanje u gotovo svim sjevernim opštinama. Ima još posla u ruralnom dijelu pa ekipe i dalje predano rade na uspostavljanju napajanja“, kaže se u saopštenju.

Na dalekovod Skrbuša palo je veliko stablo.

"Trebalo je i vremena i umijeća da ekipa nepristupačnim terenom stigne do mjesta prekida kako bi otklonila kvar. Uspjeli su otkloniti taj problem pa je i napajanje toga dijela kolašinske opštine uspostavljeno", naveli su iz CEDIS-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.