MCP: Najavljene autolitije nemaju blagoslov Crkve
Litije organizovane kao vid protesta protiv Zakona o slobodi vjeroispovjesti, Foto: MCP

MCP: Najavljene autolitije nemaju blagoslov Crkve

Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) saopštila je da Srpska pravoslavna crkva (SPC) nije organizator najavljenih autolitija povodom godišnjice Zakona o slobodi vjeroispovjesti, navodeći da ne vide razlog za njihovo organizovanje.

Iz MCP su zahvalili svima koji su na bilo koji način podržali SPC u njenoj, kako su naveli, opravdanoj borbi protiv diskrimnatornog Zakona i nepravde kojoj je bila izložena od bivše vlasti.

"U vezi brojnih objava na društvenim mrežama da će se ovih dana organizovati autolitije povodom prošlogodišnjih nemilih događaja u Skupštini Crne Gore, obavještavamo sve pravoslavne vjernike i ukupnu javnost da te najave nijesu organizovane od strane Crkve niti imaju njen blagoslov", navodi se u saopštenju MCP.

Kazali su da ne vide razlog za organizacijom manifestacija ove vrste s obzirom da su dani posta i pripreme za Božić  i da državni organi upravo rade na izmjeni gore pomenutog zakona.

"Takođe, ovih dana su na snazi epidemiološke mjere koje nas obavezuju da vodimo računa o zdravlju svojih bližnjih", poručili su iz MCP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.