Pita sa voćem i čokoladom

Pita sa voćem i čokoladom

Jednostavna poslastica sa voćem i čokoladom.

Sastojci:

- 1 pakovanje lisnatog tijesta (500 g)

- 5 komada većih šljiva

- 1 velika jabuka

- 100 g čokolade za kuvanje

- 1 kašičica cimeta

- 3 kašike šećera

- 2 kesice vanilin šećera

Priprema:

Lisnato tijesto ostaviti oko sat vremena da se odledi. Za to vrijeme jabuku oprati, oljuštiti, očistiti od sjemenki, izrendati i izdinstati sa šećerom i cimetom. Potrebno je da ispari sva tečnost.

Šljive dobro operite, odstranite koštice, isjeckajte na male kockice i pomiješajte sa dinstanom jabukom, jednom kesicom vanilin šećera i rendanom čokoladom. Sve dobro izmiješajte i ostavite smjesu sa strane.   

Oklagijom razvucite koru na pobrašnjenoj podlozi, dimenzija otprilike 23×25 cm, a zatim koru prebacite u pleh u kome ćete peći pitu.

Na tu koru ravnomjerno rasporedite smjesu, razvucite zatim drugu koru, takođe na pobrašnjenoj podlozi, izbockajte je viljuškom na nekoliko mjesta i zatim stavite preko fila.

Potrebno je da vam donja kora bude za oko jedan centimetar veća od gornje jer ćete krajeve donje kore prebaciti preko gornje kore i ispritiskati prstima dobro da bi se spojile i da ne bi tokom pečenja cureo fil.

Zagrijte rernu na 180 stepeni i pecite pitu oko 25 minuta.

Pet minuta pred kraj pečenja izvadite pleh, pospite drugom kesicom vanilin šećera i vratite pitu u rernu.

Pleh nije potrebno podmazivati jer je lisnato tijesto masno. Kada se pita prohladi isjecite je na kocke željene veličine i poslužite.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.