Njemac pokušao da prokrijumčari 16 pištolja, pušku i veliku količinu municije
Foto: Uprava policije Crne Gore

Na graničnom prelazu Debeli brijeg

Njemac pokušao da prokrijumčari 16 pištolja, pušku i veliku količinu municije

Na graničnom prelazu Debeli brijeg, na izlazu iz Crne Gore, policija je sinoć uhapsila njemačkog državljanina R.T.D. (50), koji je pokušao da prokrijumčari oružje i municiju, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da su sinoć oko 19:20 časova službenici Stanice granične policije Herceg Novi i službenici Uprave carina kontrolisali vozilo njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao njemački državljanin R.T.D. (50).

"Prilikom kontrole vozila u improvizovanoj pregradi - bunkeru, pronađeno je i oduzeto vatreno oružje i municija koje je pokušao da prokrijumčari", kazali su iz UP-a i dodali da je oduzeto 16 pištolja, puška i veća količina municije različitie vrste i kalibra.

"R.T.D. je lišen slobode i predat službenicima kriminalističke policije Centra bezbjednosti Herceg Novi na dalje postupanje, koji su protiv njega podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kao i krijumčarenje u pokušaju", poručili su u saopštenju..

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden osnovnom državnom tužiocu u Herceg Novom na dalju nadležnost.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.