SNP: Odlazeća Vlada želi obmanuti građane Žabljaka
Socijalistička narodna partija

SNP: Odlazeća Vlada želi obmanuti građane Žabljaka

Reagovanje odlazeće Vlade na jučerašnje saopštenje OO SNP Žabljak predstavlja svojevrsnu zamjenu teza kojom se žele obmanuti stanovnici grada pod Durmitorom.

Saopštili su da je prije svega SNP dovoljno informisan o svemu onome o čemu iznosi kritički i javan stav.

"Ni jednom svojom rečenicom nijesmo pomenuli da je država nadležna nad skijalištem "Javorovača” znajući da je to privatno vlasništvo. Eventualmo zatvaranje skijališta "Javorovača” je pomenuto kao potez koji bi uz najavljeno izmiještanje žičare bio poguban za žabljački turizam", poručuju iz SNP-a dodajući da je regovanje odlazeće Vlade je eklatantan primjer medijskog spinovanja.

"Pozivanje na UNESCO i zaklanjanje iza njegovog izvještaja je nešto što u kako vi rekoste "ozbiljnoj politici” ne može proći. UNESCO u svom najnovijem izvještaju ni u jednoj rečenici ne pominje da je protiv rekonstrukcije postojeće žičare. U julu mjesecu ove godine imali smo priliku da čujemo izvještaj UNESCA koji su nam sopštili ministar Aleksandar Bogdanović i Milica Nikolić sekretarka crnogorske nacionalne komisije za UNESCO i apsolutno nigdje se ne pominje da je UNESCO protiv rekonstrukcije postojeće žičare", saopštili su iz SNP-a.

Poručuju da je konstatujući da je pokrenuta  procedura raskida ugovora sa izvođačem radova, kako bi se izbjegli nepotrebni troškovi za budžet porazna i imala bi smisla da Vlada nije nabavila žičaru prije nego što je i dobila zvaničan stav UNESCA.

"Što bi mi Durmitorci rekli kako vi kažete u dokolici "Spremo se ražanj a zec još u šumi”. Ne konsultovanje pozitivno-pravnih propisa u ovom slučaju nas je dovelo u ovu situaciju. Konstatacija da je ovo urađeno kako bi se izbjegli nepotrebni troškovi je samo po sebi kontradiktorna. Sama činjenica da je za 1250 metara žičare izdvojeno 9,5 miliona je poznavaocima ove problematike više nego začuđujuća. Koliko ste mislili o troškovima govori i činjenica da ste izgradnju vještačkog  jezera i dovod vode uložili 4,5 miliona eura, a ono još nije povezano, odnosno razvučena infrastruktura za topove. Jedan top koji je bio na Savinom kuku prije dvadesetak dana je odnijet", kazali su iz SNP-a dodajući da je očigledno da su građani Žabljaka prozreli i osujetili još jedan pokušaj svojevrsnih dilova između funkcionera odlazeće vlasti I firmi koje su bliske istoj.

"U ovim zimskim danima jedino što nam preostaje je druženje sa dobrom knjigom. Za dokolicu ste se svojski potrudili da nam je obezbijedite. Na našu veliku žalost mi u Žabljaku nemamo ni bioskopa, ni sportskih dešavanja, ni književnih večeri, ni pozorišnih predstava gdje bi smo mogli da utrošimo svoje slobodno vrijeme. Ali, nadamo se da će se i to brzo promijeniti", zaključuje se u reagovanju SNP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.