Fauči: Imunitet krda uz kolektivno vakcinisanje do kraja ljeta 2021. godine
Entoni Fauči

Direktor američkog Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti

Fauči: Imunitet krda uz kolektivno vakcinisanje do kraja ljeta 2021. godine

Entoni Fauči, direktor američkog Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti, smatra da bi SAD mogle steći imunitet krda (kolektivni imunitet) na virus korona do kraja ljeta 2021. godine, uz uspješan program vakcinisanja.

Fauči navodi da bi vakcinacija građana koji su u visokorizičnim grupama populacije, te zdravstvenih radnika, mogla početi ovoga mjeseca i trajati do marta, dok bi vakcinacija ostatka populacije mogla početi u aprilu.

"Kada dođemo u taj stadijum - onda možemo uništiti epidemiju, kao što smo to učinili sa velikim boginjama, dječijom paralizom i malim boginjama", ističe Fauči, javlja portal "Hil", prenosi Srna.

Fauči vjeruje da će "znatna većina ljudi" biti vakcinisana do kraja ljeta, ako vakcina bude dobro prihvaćena u populaciji.

Prema njegovim riječima, to znači da bi se stanovnici mogli vratiti redovnim aktivnostima do sredine ili kraja ljeta naredne godine. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.