Crna Gora svrstana u pet evropskih zemalja koje su savršene za putnike koji vole skrivene destinacije
Foto: Depositphotos

Forbes objavio listi

Crna Gora svrstana u pet evropskih zemalja koje su savršene za putnike koji vole skrivene destinacije

Jedan od najuticajnijih i najprestižnijih svjetskih magazina „Forbes“ objavio je listu savršenih „skrivenih“ evropskih destinacija za putovanja, na kojoj se našla i Crna Gora, kao jedna od pet idealnih zemalja za one koji traže jedinstveno iskustvo.

Ovih pet zemalja, kako opisuje “Forbes”, obiluju prelijepim prirodnim karakteristikama i fascinantnom istorijom.

U objavljenom članku „Pet evropskih zemalja koje su savršene za putnike koji vole skrivene destinacije” Crna Gora, Srbija, Moldavija, Letonija i Slovačka istaknute su kao “podcijenjene evropske zemlje“ koje treba posjetiti onda kada putovanja budu moguća.

Bivša republika Jugoslavije, Crna Gora je 2006. godine raskinula uniju sa susjednom Srbijom da bi postala samostalna nezavisna država. Iako mala, prekrasni prirodni pejzaž zemlje čini je idealnom destinacijom za putnike koji traže skrivene dragulje u regionu Balkana.

Kao mjesta koja su nezaobilazna prilikom posjete Crnoj Gori, “Forbes” ističe Boku Kotorsku, ali i sjever Crne Gore, naročito Nacionalni park Durmitor.
Boka Kotorska, mjesto UNESCO-ve svjetske baštine, počiva na rubu Jadranskog mora, nudeći spektakularni niz istorijskih građevina uokvirenih visokim i snažnim zidinama. 

"Nakon istraživanja istorijskog primorskog regiona Crne Gore, obavezno se uputite na sjever do netaknutog nacionalnog parka Durmitor, gdje posjetioci mogu da šetaju duž Dinarskih Alpa", piše u članku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.