U Bosni i Hercegovini danas se održavaju lokalni izbori
Ilustracija

U Bosni i Hercegovini danas se održavaju lokalni izbori

U Bosni i Hercegovini danas se održavaju lokalni izbori, na kojima će građani birati gradske i opštinske vlasti u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, kao i Skupštinu Brčko distrikta.

Glasači će birati 56 skupština opština u Republici Srpskoj, 64 opštinska vijeća u Federaciji BiH, 120 načelnika opština u BiH, sedam skupština gradova u Republici Srpskoj, 14 gradskih vijeća u FBiH, kao i 22 gradonačelnika u RS i Federaciji BiH.

Na izborima učestvuju 543 politička subjekta, od kojih je 129 političkih stranaka, 262 nezavisna kandidata, 72 koalicije, devet lista nezavisnih kandidata, te 71 kandidat za nacionalne manjine.

U BiH je formirano ukupno 5.759 biračkih mjesta.

Po jedno biračko mjesto biće otvoreno u Ambasadi BiH u Beču, Počasnom konzulatu BiH u Gracu, Generalnom konzulatu BiH u Štutgartu, Generalnom konzulatu BiH u Minhenu, Ambasadi BiH u Oslu, Ambasadi BiH u Beogradu i Generalnom konzulatu BiH u Čikagu.

Osobe zaražene virusom korona, koje za to posjeduju adekvatnu medicinsku dokumentaciju, kao i građani kojima je određena izolacija, glasaće putem posebnih, mobilnih kovid timova.

Po svemu sudeći, osobe koje su pozitivne na kovid ili su u izolaciji, a nije im dostavljena dokumentacija koja to potvrđuje, neće moći da glasaju.

CIK BiH je saopštio da će biračka mjesta biti otvorena od 7.00 do 19.00 časova.

Od juče u 7.00 časova na snazi je izborna tišina koja će trajati sve do zatvaranja biračkih mjesta, večeras u 19 časova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.