ANB tražio još 60.000 eura od Ministarstva finansija za otpremnine
Agencija za nacionalnu bezbjednost

Umjesto za opremu, novac ide tehnološkim viškovima

ANB tražio još 60.000 eura od Ministarstva finansija za otpremnine

Agencija za nacionalnu bezbjednost uputila je zahtjev Ministarstvu finansija u kojem se traži da sredstva u iznosu od 60.000 eura, koja su namjenjena za nabavku opreme, budu preusmjerena za isplatu otpremnina za tehnološke viškove.

U obrazloženju ANB-a navedeno je da je preusmjeravanje neophodno u cilju isplate otpremnina službenicima Agencije, na osnovu Zakona o državnim službenicima i namještenicima, kao i Odluke o otpremnini u slučaju sporazumnog raskida radnog odnosa zaposlenih u javnom sektoru, a nakon sprovedene zakonske procedure u Agenciji, čime su se, kako navode, stekli uslovi za isplatu otpremnina.

Takođe, u dopisu Agencije navedeno je da na osnovu raspoloživih sredstava, a polazeći od zakonskog rješenja o preusmjeravanju sredstava, nije bilo moguće unutar Agencije obezbjediti sredstva za navedene namjene.

Iz Ministarstva finansija odgovorili su da, imajući u vidu navedeno, nemaju primjedbi na zahtjev koji je je upućen iz ANB-a.

Iz tekućeg državnog budžeta za rad ANB izdvojeno je 8,728.434 eura, od čega su izdaci za opremu procjenjeni na 1.950.000 eura, dok je za optremnine planirano 20.000 eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.