SNP:  Selektivan pristup ugrožava djelatnost ugostitelja i dovodi u pitanje opstanak na hiljade zaposlenih
SNNP

SNP: Selektivan pristup ugrožava djelatnost ugostitelja i dovodi u pitanje opstanak na hiljade zaposlenih

Socijalistička narodna partija Crne Gore razumije bunt crnogorskih ugostitelja zbog najnovijih mjera NKT koje namjeravaju da uvedu od ponoći u nekim opštinama. Ova grana privrede bila je najviše i najduže na udaru svih nedaća koje je pošast zvana korona nanijela našoj državi, navodi se u saopštenju ove partije.

Iz SNP-a ističu da upravo ta činjenica da se ponovo vrši selektivan pristup u rešavanju problema, daje za pravo ugostiteljima da se pobune i kažu „ili svi ili niko“.

"Prosto je nevjerovatno, da ovo tijelo sa devetomjesečnim iskustvom sa koronom, zbog koje su i osnovani, ne prihvata činjenicu da se ne mogu selektivno primjenjivati mjere, kako na objekte, tako i na gradove i građane. Naime, i laiku je jasno da nema neke velike koristi u suzbijanju širenja epidemije koronavirusa ukoliko se zatvore restorani i kafići a rade na primjer teretane, tržni centri i ostali objekti u kojima se okuplja više ljudi.

Jasno je da je cijeli svijet  u problemu zbog novog koronavirusa, da mu se teško uspijeva stati na kraj, ali iz svakodnevne prakse i iskustva, neke osnovne stvari bi se morale znati. Sjetimo se samo primjera po kojem su ranije zatvarani ugostiteljski objekti u određenim gradovima i kod njih se broj zaraženih smanjio, ali se istovremeno broj oboljelih povećavao u susjednim gradovima. Jer, našim građanima nije teško otići par desetina kilometara dalje kako bi popili kafu ili piće", kažu iz SNP-a.

Ističu i da se mora dati šansa za rad svima jednako, jer ovako selektivan pristup ugrožava djelatnost ugostitelja i dovodi u pitanje opstanak na hiljade zaposlenih i njihovih porodica.

"Uz to, ne smije se prenebregnuti činjenica da su kovid ambulante svakodnevno pune, tj.prepune građana koji traži pomoć od onih koji već mjesecima ni dana odmora nisu imali. Zdravstveni radnici su na izmaku snaga.

Ovo je prilika da država reaguje na adekvatan način i pomogne ugostiteljima i njihovim porodicama. Nekima je taj posao jedini izvor prihoda te treba naći rešenje da li kroz subvencije i ostale vidove ekonomskih olakšica, tek, na njima je da im obezbijede adekvatnu pomoć. Pitanje je samo koliko je odlazeća vlast, sposobna za to, s obzirom da su proteklih godina svojom ekonomskom politikom građane doveli na ivicu egzistencije", saopštili su iz SNP-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.