Rakočević: Narednih dana očekujemo porast broja inficiranih
Božidarka Rakočević

Epidemiolozi apeluju na građane da se ljekaru jave čim dobiju simptome

Rakočević: Narednih dana očekujemo porast broja inficiranih

Epidemiolozi apeluju na građane da se ljekaru jave čim dobiju simptome, a ne, kako je to nekada slučaj, da čekaju da po pet-šest dana imaju temperaturu, kazala dr sci. med. Božidarka Rakočević.

"Da pogoršanje zdravstvenog stanja prijave da ne bi došlo do fatalnih posljedica", kazala je Rakočević za Prvu TV.

Kontakte je, kaže, teško pratiti. No, ukoliko se situacija zakomplikuje, počeće da primjenjuju slovenački i hrvatski model, a to znači da se odgovornost prenosi na građane - oni će biti u obavezi da svojim kontaktima jave da su pozitivni.

"Sad je mnogo teže da se radi nego u martu. Sad je drastično kršenje mjera, iako su kod nas na snazi dosta restriktivne mjere. Zato apelujem da ne testiramo zdravstveni sistem", kazala je.

Narednih dana očekuju porast broja inficiranih jer će više laboratorija raditi testove - Fond je potpisao ugovore sa nekoliko njih.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.