SNP:  DPS-a uveliko sprovodi zapošljavanje sebi odanih kadrova u policiji
SNP

SNP: DPS-a uveliko sprovodi zapošljavanje sebi odanih kadrova u policiji

"Kao što je SNP CG već ukazivala, još uvijek aktuelna vlast DPS-a uveliko sprovodi zapošljavanje sebi odanih kadrova. U prilog tome govori informacija do koje je došao portal IN4S da je samo u periodu od petnaest dana, u Upravi policije za period od 1.10 do 15.10.2020. godine, službenicima policije podijeljeno čak 135 rješenja o zasnivanju radnog odnosa na neodređeno vrijeme", navodi se u saopštenju Socijalističke narodne partije(SNP).

Iz ove partije ističu da je riječ o službenicima Uprave policije koji su do sada bili u radnom odnosu na određeno vrijeme ili pod raznim ugovorima o povremenim ili privremenim poslovima.

"Pitanje je da li se i koliko poštuju zakonske norme prilikom transformisanja ovih ugovora u ugovore za stalno. Pretpostavljamo da je ovo nastavak Veljovićevih aktivnosti koje su počele nedavnim sastankom sa rukovodiocima UP u jednom podgoričkom restoranu, kada im je jasno saopšteno da se od njih i dalje očekuje lojalnost odlazećoj garnituri", saopšteno je iz SNP-a.

Iz SNP-a podsjećaju da Crna Gora ima više od 5. 000 policajaca, pa će kako doddaju,novi prijemi u službu predstavljati dodatno opterećenje za ionako ispražnjen budžet Crne Gore.

"SNP CG poziva Veselina Veljovića da prestane sa praksom uhljebljavanja sebi odanih kadrova, da funkciju koju obavlja preda časno i bez pravljenja nepotrebnih problema novoj većini. 
Trenutak u kojem se nalazimo zahtijeva punu odgovornost i ozbiljnost svih aktera prema našim građanima. Očekujemo od Veselina Veljovića, ali i svih drugih visokih funkcionera bivše vlasti da, u skladu sa onim što je obećao njihov lider Đukanović, ne prave opstrukcije onima koji su pošteno osvojili vlast i da dostojanstveno odstupe sa položaja koje pokrivaju", zaključuju iz SNP-a.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.