Protest grupe roditelja u HN: Traže da oni odlučuju da li će im dijete nositi masku
Foto: Radio Jadran

Protest grupe roditelja u HN: Traže da oni odlučuju da li će im dijete nositi masku

Dok pandemija korona virusa u svijetu, Evropi, regionu i Crnoj Gori dostiže alarmantne razmjere, a gradovi, ustanove, škole se zatvaraju zbog velikog broja oboljelih u Herceg Novom grupa roditelja je danas drugi put protestovala protiv nošenja maski u školama.

 Maske i distanca su glavne i obavezne preporuke u zaštiti od infekcije, ali dio hercegnovskih roditelja to ne prihvata, prenosi portal Radio Jadran.

U pet do podne, okupilo se, moguće s novinarima, 20 roditelja. Skup je bio ovoga puta na vrijeme prijavljen policiji, koja nije imala potrebe da interveniše zbog broja okupljenih. To što prisutni nijesu nosili maske u nadležnosti je komunalne policije.

Jedna od organizatorki skupa, Dara Vukadinović, poručila je da traže pravo na izbor u najboljem intersu djece i cijele populacije. Zalažu se za ukidanje online nastave.

Prema njoj, u Crnoj Gori nedostaje koordinacije struke i zvaničnika, uz tvrdnju da su i naučne studije ukazale na štetnost nošenja maski po mentalno i fizičko zdravlje. Na njih se organizam privikne, ali trajne posljedice ostaju, kaže ona. Biće povećana stopa demencije, a mladi pri tom nisu u mogućnosti da ostvare svoje potencijale.

Na skupu se čulo da je država pokalaza nemoć i nesposobnost u borbi sa korona virusom, pogovo NKT. Roditelji smatraju da nijesu neophodne u školama rigorozne mjere i distanca, jer nakon škole se djeca opet grupišu. Žale se, kako se čulo, i na glavobolju kada dođu kući,prenosi Radio Jadran.

U toku je potpisivanje online peticije kojom se traži sloboda izbora nošenja maski.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.