Tidorović: U toku je treći talas epidemije korona virusa
Tiodorović

Tidorović: U toku je treći talas epidemije korona virusa

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da je u toku treći talas epidemije korona virusa u Srbiji.

"Treba pojačati pažnju, pritisak prema javnosti u smislu boljeg informisanja, a onda i primijeniti mjere predviđene zakonom", kazao je Tiodorović za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Rekao je da o početku trećeg talasa govori rast broja oboljelih i umrlih zbog posledica zaraze u regionu, a dodao je da je pogoršanje epidemiološke slike u Srbiji u prvoj polovini oktobra predviđeno.

Istakao je da se mislilo da će na pogoršanje epidemiološke slike uticati prije svega studenti i đaci, ali da veliki i mješoviti kolektivi poput "Jure" ponovo pokazuju karakteristike početka širenja infekcije.

Tiodorović je naveo da je, prema informacijama koje ima, utisak da se mjere prevencije širenja zaraze ne sprovode uglavnom u velikim gradovima, u Beogradu.

"U Nišu skoro nikoga nije bilo posle 23.00, čak ni na nišavskom keju. Treba da budemo svjesni da je oktobar mjesec i miholjsko ljeto, pogodno za širenje virusa", naglasio je on.

Govoreći o okupljanjima u predstojećoj sezoni slava, Tiodorović je kazao da treba živjeti sa virusom, ali da je potrebno čuvati svoje zdravlje te primjenjivati epidemiološke mjere i u takvim prilikama.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.