Kavarić: Trudimo se da bude što više oporavljenih, s virusom se može izboriti
Sreten Kavarić

Interna klinika KCCG

Kavarić: Trudimo se da bude što više oporavljenih, s virusom se može izboriti

Direktor Interne klinike KCCG Sreten Kavarić kazao je da medicinsko osoblje čini sve da bude tokom epidemije koronavirusa što manje žrtava.

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da se uz striktno poštovanje mjera može usporiti i ravnomjernim učiniti broj dnevno inficiranih.

"Nije isto kada u jednoj familiji od šest ili osam članova imate odjednom inficirano šest ili svih osam članova, ili kad bude samo jedan član. Jednako važi za školske kolektive. S ovim se može izboriti. Čovjek treba da uradi sve da živi od mjere, počev od hrane, fizičkih aktivnosti i kontakata", rekao je Kavarić.

Pojasnio je da se Interna klinika, na čijem je čelu, bavi najtežim pacijentima u sistemu zdravstva Crne Gore, prenosi RTCG.

"Mi sve činimo da žrtava bude što manje. Trudimo se da bude što više oporavljenih", rekao je Kavarić, navodeći da još nije poznati da li i kakve posljedice koronavirus ostavlja po zdravlje pacijenata.

Kavarić koji je bio inficiran virusom korona kaže da je njegovo iskustvo bilo dobro, a da se sa infekciijom borio prošlog mjeseca.

"Počeo sam da radim, polako se vraćam u formu što se tiče kondicije. U ovom momentu mogu da dam podršku svima koji boluju, njihovim porodicama, kolegama", rekao je Kavarić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.