Počelo suđenje za ubistvo policajca Lekovića: Hasanaji tvrde da nemaju veze sa tim, već da su žrtve
Osumnjičeni za ubistvo Lekovića

Viši sud u Podgorici

Počelo suđenje za ubistvo policajca Lekovića: Hasanaji tvrde da nemaju veze sa tim, već da su žrtve

Pred vijećem sudije Višeg suda u Podgorici Predragom Tabašem, juče je počelo suđenje optuženima za teško ubistvo policajca Milutina Lekovića, a sve troje optuženih u iznošenju odbrane negirali su krivicu navodeći da su optužbe lažne.

Optužnicom je predstavljeno da su državljani Albanije Luan Hasanaj (43), njegov brat Lulzim (49) i majka Nura (67) u saizvršilaštvu ubili Lekovića 15. decembra 2019. godine, te da je smrtonosni hitac ispalio Luan.

Okrivljeni Luan H. kazao je juče pred sudom da oni nemaju veze sa ubistvom, već da su žrtve, dodajući da je policija njega pogodila tri puta, a njegovu majku jednom.

“Policija nas je zaustavila, vozač policijskog vozila udario me pendrekom po glavi, a suvozač je uperio pištolj u mene. Automobil je počeo nenormalno da ide i udarili smo u betonski zid. Pištolj je opalio nakon udara, mislim da je to bio nesrećan slučaj. Ja pištolj nijesam imao”, naveo je Luan H. u odbrani, dodajući da je nakon toga sa majkom i bratom krenuo prema gradu, te da ih je presrela policija.

Naveo je da su policajci pucali sa ciljem da ih se otarase.

Izjašnjavajući se u odnosu na krivčno djelo nedozvoljeni prelazak državne granice, Luan H. je kazao da su njih troje iz Albanije u Crnu Goru ušli pored graničnog prelaza, te da to nije strašno.

Dodao je da nije usmjeravao pištolj na policajca Aleksandra Kilibardu koji je bio pored Lekovića, jer nije ni imao pištolj.

I okrivljeni Lulzim H. kazao je u odbrani da nemaju veze za ubistvom, dodao je da ne zna kako su ušli iz Albanije u Crnu Goru, navodeći da su htjeli da dođu do Hrvatske.

“Vozili smo se autobusom, kondukter nam je rekao da možemo do granice stići za oko 15 minuta pješice. Pješačili smo skoro sat vremena kada nas je zaustavila policija i tražila dokumenta, koja smo negdje zagubili, možda dok smo bili na plaži. Kontrolisali su nas i nismo imali nikakvo oružje. Sjeli smo u policijsko auto, ja iza suvozača, a naprijed su bila dva policajca. Suvozač je držao uperen pištolj u nas troje. Dok smo se vozili nisam čuo nikakav pucanj, jer sam spavao. U momentu kada je auto udarilo u betonski zid, ja sam probudio i pitao sam šta je bilo. Potom smo izašli iz auta iz straha… Za smrt policajca saznao sam u zatvoru “, kazao je Lulzim, dodajući da su nakon toga otišli taksijem, a zatim pješke, kao i da im je policijski kombi zapriječio put, a policajci su zapucali bez upozorenja.

Kazao je da je od pritvorenika imao pritisak da na sebe preuzme odgovornost za ubistvo.

“Kako mogu da preuzmem “ubistvo” na sebe, kada nismo ništa uradili. Danas grije sunce, kako mogu da kažem da pada kiša”, dodao je on.

Da su nevino optuženi kazala je okrivljena Nura H.

“Policija nas je zaustavila u blizini sa hrvatskom granicom i pretresla. Nisu našli ništa ilegalno. Nema policije na svijetu koja bi u svoje policijsko vozilo uvela ljude sa oružjem i bombom. To je najveći dokaz da smo nevini”, rekla je optužena.

I ona je kazala da je vozilo izgubilo kontrolu, te da je došlo do sudara i čuo se pucanj.

Suđenje se nastavlja 22. oktobra.

Dnevne novine 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.