Evropska unija kupuje pola miliona doza remdesivira za liječenje kovida
Ilustracija

Evropska unija kupuje pola miliona doza remdesivira za liječenje kovida

Evropska komisija sapštila je da je sklopljen ugovor sa farmaceutskom kompanijom "Gilead" o kupovini 500.000 doza lijeka remdesivir za liječenje oboljelih od kovida-19.

Ugovor o zajedničkoj kupovini tog lijeka je potpisalo 36 zemalja, među kojima je svih 27 iz EU, navela je Evropska komisija u saopštenju, prenosi Beta.

Nijedan lijek se još nije pokazao efikasnim u liječenju od koronavirusa.

Antivirusni lijek remdesivir, poznat na tržištu kao "Veklury" pomogao je nekim osobama oboljelim od kovida da se brže oporave.

Zbog toga je Evropska komisija u julu odobrila lijek remdesivir za liječenja osoba zaraženih koronavirusom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.