Tramp izašao iz bolnice i poručio: Ne plašite se koronavirusa, pobijedićete ga (VIDEO)

Američki predsjednik Donald Tramp poručio je Amerikancima po povratku u Bijelu kuću posle trodnevnog boravka u bolnici da "izađu" i da se ne plaše korona virusa.

Opisujući Trampov povratak kao dramatičan, svjetski mediji prenose da je on, nakon što je izašao iz helikoptera i popeo se stepenicama na balkon na južnoj strani rezidencije, skinuo masku i novinarima rekao da se osjeća "zaista dobro".

Kako primjećuju mediji, američki predsjednik, koji je od početka pandemije umanjivao značaj korona virusa, nakon što je na balkonu mahao, salutirao i pokazivao podignute palčeve, ušao je u Bijelu kuću ne noseći masku.

U video snimku iz Bijele kuće objavljenom na Tviteru, Tramp je pozvao Amerikance da se ne plaše korona virusa i ne dozvole da dominira njihovim životima, prenosi Rojters.

"Mnogo sam naučio o korona virusu i jedna stvar je sigurna: ne dozvolite da dominira vašim životima. Ne plašite ga se. Pobjedićete ga. Imamo najbolju medicinsku opremu, najbolje lijekove, sve nedavno razvijeno i pobijedićete ga", rekao je Tramp.

Naveo je da se nije dobro osjećao, ali da je mogao da izađe prije dva dana jer se osjećao sjajno, bolje nego prije 20 godina.

"Mi smo najveća zemlja na svijetu. Vraćamo se nazad na posao i kao vaš lider moram to da uradim iako znam da postoji opasnost. Izađite, budite oprezni, ali to je u redu, sad sam dobro, možda sam imun, ne znam. Ali ne dajte da dominira vašim životima, izađite", poručio je Tramp i dodao da vakcina stiže "momentalno".

Predsjednikov ljekar, Šon Konli, rekao je prethodno novinarima ispred bolnice Volter Rid da je Tramp "u poslednja 24 sata zadovoljio standardne bolničke kriterijume da bude otpušten iz bolnice, i da - iako nije "potpuno van opasnosti" može da ode kući.

Konli je dodao da Tramp (74) nije imao temperaturu više od 72 sata i da ima normalan nivo kiseonika.

"Iako nije potpuno van opasnosti, tim i ja smo saglasni da naše evaluacije, a što je najvažnije - njegov klinički status, podržavaju predsjednikov bezbjedan povratak kući, gdje će 24 sata dnevno imati najbolju medicinsku njegu na svijetu", rekao je Konli.

Trampov tim ljekara saopštio je i da će predsjednik petu dozu lijeka remdesivir dobiti u utorak u Bijeloj kući.

Konli, koji je osteopatski ljekar i komandant u američkoj mornarici, nije odgovorio na neka pitanja, kao što je pitanje o stanju predsjednikovih pluća, pozivajući se na pravo pacijenata na privatnost.

Pored remdesivira, predsjednik Tramp uzima steroid - deksametazon - koji se obično ne daje kod blagih ili umjerenih slučajeva korona virusa.

Očekuje se da će Tramp oporavak nastaviti u Bijeloj kući, gdje će o njemu cjelodnevno brinuti tim ljekara i medicinskih sestara.

Kada se predsjednik Donald Tramp vrati na posao, posle boravka u bolnici zbog korona virusa, njegovi radni prostori biće smješteni u privremenoj kancelariji na nivou podruma pored bolničkog krila Bijele kuće, javio je SNN, pozivajući se na obavJeštene izvore.

Otkriveno je da je Tramp pozitivan na korona virus u petak ujutru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.