Viši sud prihvatio jemstvo Brnovića od 174 hiljada eura
Viši sud u Podgorici

Da bi se branio slobode

Viši sud prihvatio jemstvo Brnovića od 174 hiljada eura

Viši sud prihvatio je jemstvo od 174.000 eura zatvorskog službenika Ivana Brnovića kako bi se sa slobode branio od optužbi da je dio kriminalne organizacije, kazala je za Pobjedu savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda, Aida Muzurović.

"Prihvaćen je prijedlog za određivanje jemstva koje se sastoji od upisa hipoteke na nepokretnostima čija je procijenjena vrijednost 174.000 eura. Osim toga Brnoviću je izrečena mjera zabrane napuštanja mjesta boravka",precizirala je Muzurović.

Iako je Viši sud prihvatio jemstvo, Brnović će napustiti Istražni zatvor tek nakon pravosnažnosti rješenja višeg suda i upisa hipoteke na nepokretnost vrijedne 174.000 eura u korist države.

Brnović je uhapšen 5. juna za vrijeme radnog vremena zbog sumnje da je dio kriminalne organizacije.

On je radio kao ključar u Istražnom zatvoru i, kako se sumnja, bio je blizak kavačkoj kriminalnoj grupi.

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, jedan pritvorenik koji je pristao na saradnju sa Tužilaštvom ispričao je o ,,dodatnom“ poslu Brnovića u zatvoru.

Za sada istražitelji Brnovića terete da je prenosio informacije između članova kriminalne grupe.

Za to postoje i dokazi koji su prikupljeni mjerama tajnog nadzora kao i iskaz svjedoka.

Međutim, ispostavilo se da Brnović nije jedini radio za interese jednog od dva najjača kriminalna klana.

Dan nakon njegovog hapšenja, javnost je saznala da je povodom sumnje da je sarađivao sa pripadnicima škaljarske kriminalne grupe na saslušanje u policiju privođen Danilo Femić, zatvorski čuvar u bjelopoljskom zatvoru.

Femić, koji je sin sudije Vrhovnog suda Crne Gore, se tereti za da je za račun škaljaraca uticao na osumnjičenog za ubistvo Novljanina Šćepana Roganovića da ne postane svjedok saradnik Tužilaštva i razotkrije detalje ovog zločina.

Osumnjičeni za ubistvo Roganovića je zbog poruke od škaljaraca odlučio da ne sarađuje više sa istražiteljima. Nakon što su operativnim radom Tužilaštvo i policija utvrdili da je Femić uticao na svjedoka, zbog čega je i uhapšen, saradnik se predomislio i nastavio da istražiteljima pomaže u rasvjetljavanju ovog zločina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.