Apel građanima Berana da poštuju mjere kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa
Foto: Opština Berane

Pojačane kontrole

Apel građanima Berana da poštuju mjere kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa

Danas je u zgradi Opštine Berane održan zajednički sastanak predstavnika Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, Operativnog štaba za inspekcijsku kontrolu, Operativnog mini štaba koji je formiran za područje opštine Berane i Uprave policije.

Na sastanku je razgovarno o sprovođenju mjera u inspekcijskim kontrolama kako NKT-a, tako i mjerama iz Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Učesnici sastanka su razgovarali na koji način mogu da se organizuju uspješne inspekcijske kontrole, kako bi se zaustavilo širenje infekcije Kovid-19.

Kako je saopšteno iz Opštine Berane, takođe je ukazano da ukoliko preventivne ne budu dale rezultate da će inspekcijski organi preduzimati sve represivne mjere, od prekršajne odgovornosti, krivične odgovornosti i zatvaranja ugostiteljkih objekata.

„Apelujemo na građane da poštuju ove mjere. Zjedničkim aktivnostima svih nas možemo biti uspješni u sprovođenju svih mjera, koje imaju za cilj zaštitu zdravlja i života građana Berana“, saopšteno je.

Kako bi se popravila epidemiološka situacija u Beranama, odlučeno je da će gradom u narednom periodu patrolirati mobilni timovi sastavljeni od službenika lokalnih i državnih inspekcijskih službi, kao i Uprave policije.

„Zadatak mobilnih timova je da sprovode zajedničku kontrolu obilaženjem kritičnih tačaka u gradu (šetalište, parkovi, ugostiteljski objekati, područje oko zdravstvenih ustanova…), kako bi upozoravali građane da se pridržavaju mjera, a u krajnjem slučaju protiv neodgovornih lica biće podnijete krivične prijave“, navodi se.

Sastanku su prisustvovali u ime Opštine Berane, potpredsjednik opštine Berane Marko Lalević, načelnik Komunalne policije Aleksandar Ojdanić, sekretar za finansije i ekonomski razvoj Bojan Radošević, pomoćnik u Sekretarijatu za inspekcijske poslove Jovan Sinanović, šef Biroa za odnose sa javnošću Nikola Urošević i savjetnca u Opštini Berane Milica Račić.

U ime Operativnog štaba za inspekcijsku kontrolu, prisustvovali su šefica štaba Nada Đurđić, predstavnik Uprave za inspekcije poslove Ferzad Kardović i inspektor Bogdan Raičević.

Bio je prisutan i komandir beranskog Centra bezbjednosti Marjan Račić, kao i tržišna inspektorka iz Berana Amra Isović. Ispred Radio Berana prisustvovao je novinar Andrija Turčinović.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.