Gardašević: Situacija nije alarmantna, požar kod Nikšića pod kontrolom
Ilustracija

Gardašević: Situacija nije alarmantna, požar kod Nikšića pod kontrolom

Vatrogasci i radnici Komunalnog preduzeća drže pod kontrolom požar koji je tokom noći buknuo na privremenoj deponiji Mislov do, koja se nalazi kod tunela Budoš na ulasku u Nikšić.

Komandir Službe zaštite i spašavanja, Veselin Gardašević, kazao je agenciji MINA da situacija nije alarmantna, ali da im gašenje otežava što je vatra izbila na nepristupačnom dijelu deponije.

"O požaru nas je jutros oko četiri sata obavijestio radnik na deponiji i od tada su naša i cistijerna Komunalnog preduzeća na terenu Mislovog dola. Problem je što je požar izbio iz dubine, i što Mislov do nije uređena deponija“, rekao je Gardašević.

Požari na Mislovom dolu izbijaju svake godine, kako je podsjetio Gardašević, a bilo je situacija da su se vatrogasci borili sa vatrom i po tri dana i noći na tom terenu kako ne bi dozvolili da se proširi, razbukti i tako prouzrokuje ekološku katastrofu.

Odlaganje gradskog otpada na deponiji Mislov do, na površini oko dva hektara, počelo je 2003 godine, uz obrazloženje nadležnih da će to samo biti privremeno rješenje.

Mještani i ekološke organizacije godinama upozoravaju da je Mislov do, na kome se godišnje odloži oko 20 tona otpada, ekološka bomba i da se sa rješavanjem tog problema više ne smije čekati.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.