Nigerijska savezna država Kadune

Kastracija i smrtna kazna za silovatelje

Guverner nigerijske savezne države Kadune odobrio je zakon kojim se uvodi kastracija i smrtna kazna za osuđene silovatelje.

Muškarcima koji su silovali osobu mlađu od 14 godina prijete kastracija i smrtna kazna, objavio je guverner zapadne države Kadune Nasir al-Rufai na Tviteru.

Silovateljice će kažnjavati odstranjivanjem jajovoda i smrtnom kaznom, dodaje se u tvitu.

Osuđenim silovateljima žrtava starijih od 14 godina, osim kastracije i odstranjivanja jajovoda, prijeti i doživotni zatvor.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.