Dragoslav Tomanović

Tomanović saopštio

"Situacija u Baru stabilna, ali nema opuštanja"

Na Infektivnom odjeljenju Opšte bolnice u Baru liječi se 21 pacijent inficiran koronavirusom. Tri pacijenta su na odjeljenju intenzivnog liječenja, od kojih su dva zbog oslabljene plućne funkcije na mehaničkoj ventilaciji (respiratoru), saopštio je za Radio Bar direktor ove zdravstvene ustanove dr Dragoslav Tomanović.

Na pitanje da li je epidemiološka situacija u Baru u odnosu na opštine na sjeveru u Baru  stabilnija, Tomanović je potvrdio da jeste, ali je podvukao da ne smije biti opuštanja.

"Sve to se ipak dešava u našoj neposrednoj blizini. Pri tome, stalno na umu moramo imati one potresne slike iz Italije i Španije, zemalja daleko razvijenijeg zdravstvenog sistema. U Crnoj Gori za sada još uvijek uspijevamo da odolimo svim izazovima koje je pred nas postavila pandemija" - istakao je Tomanović.

On je ponovio apel koji ljekari već pola godine upućuju građanima.

"Tri osnovne epidemiološke mjere su distanca, pranje ruku i nošenje maske. Jedino to je za sada efektno u borbi protiv koronavirusa - kazao je Tomanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.