Pljevlja: U dvorištu kuće uhvaćena zmija otrovnica
Ilustracija

U Naselju Guke

Pljevlja: U dvorištu kuće uhvaćena zmija otrovnica

U Orjenskoj ulici u naselju “Guke” u toku dana je brzom intervencijom pripadnika Službe zaštite i spašavanja opštine Pljevlja iz dvorišta porodične kuće Sandić uklonjena zmija, za koju pripadnici službe koji su se specijalizovali za hvatanje zmija smatraju da za razliku od predhodnih slučajeva spada u vrstu zmija otrovnica.

Zmija se nalazila ispod stepenica. Posle hvatanja zmija je vraćena u prirodno stanište daleko od gradske sredine, prenosi PV Informer.

Ove godine pripadnici Službe zaštite i spašavanja opštine Pljevlja imali su neuobičajeno veliki broj intervencija na hvatanju zmija u užem dijelu grada,a dijelom i u seoskoj sredini.U svim slučajevima radilo se o neotrovnicama – smukovima i sve su posle hvatanja puštene u prirodno stanište van gradske sredine.

U ovom periodu godine zmije izlaze iz brloga, traže partnere i dolazi do njihovih pojačanih aktivnosti.Najviše se nalaze u perifernim dijelovima grada, gdje se nalaze vikendice i ima dosta zelenila.

Kada se pojave u gradu, to znači da ih je neko donio sa strane, u haubi automobila i najčešće to budu zmije neotrovnice,što ovaj put nije bio slučaj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.