Brisel odao počast ljekarima koji se bore protiv kovida:
"Dječak koji mokri" odaje počast ljekarima, Foto: AFP

Brisel odao počast ljekarima koji se bore protiv kovida: "Dječak koji piški" ogrnut mantilom i zaštitnom maskom za lice

Brisel je danas odao počast zdravstvenim radnicima koji se bore protiv pandemije korona virusa obukavši čuvenu bronzanu statuu belgijske prijestonice Maneken pis (u prevodu Dječak koji piški) u bijeli mantil i uz zaštitnu masku za lice.

Kip dječaka koji mokri na fontani privlači stotine hiljada turista svake godine.

"Ovo je ogromno hvala svom bolničkom osoblju, ne samo ljekarima i medicinskim sestrama već i čistačima, svim zaposlenim u bolnicama", rekao je Mark Gvebel, član udruženja koje održava statuu već 400 godina, javlja Rojters, prenosi Tanjug.

"Svi su rizikovali, uradili su izuzetan posao", rekao je Gvebel, stojeći ispred Maneken pisa.

Belgija, međunarodna raskrsnica puteva sa sjedištem Evropske unije i NATO-a, ima jednu od najvećih stopa smrtnosti po glavi stanovnika na svijetu od kovida. Broj žrtava je 9.901, sa ukupno 87.174 slučaja zaraze.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.