Kalač: Luksemburg nije zabranio našoj dijaspori da glasa u Crnoj Gori
Fetija Kalač

Kalač: Luksemburg nije zabranio našoj dijaspori da glasa u Crnoj Gori

Predsjednica Kulturno-informativnog centra Crne Gore u Luksemburgu, Fetija Kalač poručila je juče jednom od lidera DF-a, Nebojši Medojeviću, da Luksemburg nije zabranio crnogorskoj dijaspori da glasa na izborima.

Saopštila je da je u kontaktima sa predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova Luksemburga dobila informaciju da su netačne tvrdnje da - ukoliko državljanin Crne Gore bude glasao u svojoj domovini - da će ostati bez posla ili će izgubiti druga stečena prava.

Kalač je poručila i da avio-linija koja povezuje Crnu Goru i Luksemburg „nije tzv. glasačka linija koja se trebala otvoriti radi navodnih glasača, nego je to linija koja će već ove jeseni biti otvorena kako bi i dalje ostali blizu svoje domovine“.

"Danas, u vremenu kada živimo okruženi brojnim informacijama među kojima ima mnogo onih koje su lažne, moramo se mi iz dijaspore osvrnuti na izjavu gospodina Nebojše Medojevića o navodnoj uključenosti Luksemburga u nedavno završeni izborni proces u Crnoj Gori. Nažalost gospodina Medojevića, kome je izgleda stran pojam demokratije, što se posljednjih dana vidi i iz reakcija njegovih pristalica koji ugrožavaju svojim klerofašističkim činjenjem živote onih koji drugačije misle, moramo podsjetiti da je Veliko Vojvodstvo Luksemburg primjer vrhunske demokratije kojoj smo se naučili i mi koji ovdje godinama živimo. Ta i takva demokratija daje mogućnost građanima da ostvare svoja osnovna građanska i ljudska prava, a to je da građanin bira i bude biran, kao i da se poštuje suverenitet svoje države. Odnosno da se Veliko Vojvodstvo ne miješa u suverenost i u unutrašnja pitanja drugih država", navodi Kalač, prenosi Pobjeda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.